13 timmar senare i bil, Santa Barbara!

Ja vart ska jag börja...? Vi gick upp vid sju i morse och åkte iväg mot Carmel via 17 Miles drive vid åttatiden. Var verkligen en väldigt fin sträcka!
Stannade i Carmel för en god frulle!

Efter frullen började färden mot Santa Barbara. Problemet var bara att vår gps ville inte samarbeta över huvudtaget. Dessutom var Highway 1 avstängd söder ut från Carmel på grund av ett maratonlopp. Så vi försökte oss på en annan väg.
Använde vår älskade papperskarta och tog oss ut till en annan väg och svängde ut mot kusten lite längre ner.

Möts av " Welcome to Fort Hunter Liggett US Army"... åkte igenom militärområdet och upp för berget på serpentinvägar. Om vi fick möte på fel ställe skulle det slutat illa. Efter en stund var vi äntligen uppe på toppen och kunde se havet på andra sidan. Bra tecken! Highway 1 kunde vi även se. Vi skulle bara ner först. Gick bra. Väl nere möts vi av två skyltar. Den ena till höger (norr ut) som säger att vägen är avstängd om 3 miles. Aja vi får väl skippa Big Sur och åka till vänster (söder ut). Den skylten sa att vägen är avstängd om 9 miles... vi hade alltså hamnat mellan två avstängningar. Hur lyckas vi!?

Vi åkte till vänster i hopp om att det kanske fanns en annan väg längre fram. Möttes av en stackars vakt som stod och vaktade avstängningshindret. Fullt påklädd i gassande sol och en gipsad arm. Stackarn.

Fanns ett café och en liten butik. 600kr fattigare åkte vi därifrån, mätta och belåtna. Fanns bara ett problem. Var tvungna åka samma väg tillbaka över berget. Energin var slut.

En timme och fyrtiofem minuter senare var vi på andra sidan berget och utanför militärområdet. Underbart! Dags att styra om svarta änkan mot Santa Barbara.

Fyra timmar senare var vi äntligen framme på vårt motel efter att vi kom på att gpsen hade wi-fi så vi kunde koppla upp mobilen.

Efter 13 timmar i bilen är det äntligen dags att sova och ladda upp inför trippen söder ut imorgon!
Kram ❤

  • Nära West Beach, Santa Barbara, CA, USA

Gillar