Är det här ett skämt?

Helt ärligt så undrar jag vart sjukvården håller på att ta vägen. Det som jag syftar på är att bemötandet med patienten inte håller. Jag vet inte hur många gånger som jag har ringt den senaste månaden till vårdcentralen angående min hosta utan att få ett konkret svar eller en tid med en läkare. Det enda jag får är en hånande ton genom hela samtalet och ett ständigt ifrågasättande om jag verkligen har hosta. Ja, jag är förbannad. Så här ska det inte behöva vara!

Min hosta har jag dragits med i fem månader, snart sex, utan att få någon som helst hjälp. Jag känner mig jobbig och som en bitter tant som hänger på telefonen hela tiden. Jag får en känsla av att de inte har tid att ge mig råd eller leta efter en läkartid eftersom telefonkön är full varje dag.

Idag när jag ringde för att boka om min spirometri frågade personen i luren om jag hade träffat en läkare och att läkaren i så fall har skickat en remiss till spirometri. Jag har inte ens fått träffa eller prata med en läkare angående min hosta. Som svar på det fick jag ett "jahopp, det var ju konstigt". Jo, jag vet.

Oftast har jag turen att få träffa underbara människor när jag väl får en tid till en sköterska/läkare, men jag är trött på vissa attityder som man bemöts av när man ringer. Inte okej.

// En trött Klara som inte har kunnat sova tredje natten i rad pga hostan! ❤

Gillar