Är det värt sitt välmående?

Det känns tomt. Helt jäkla tomt. Det ekar liksom i huvudet känns det som. Har jag ens lärt mig något det senaste året? Jag har precis kommit ut från tentasalen med handsvett deluxe, yr, och skyhög puls. Är det värt det? Jag har skrivit samma tenta för femte gången. Första gången var för 53 veckor sedan.

Om några timmar får jag reda på om jag ska få skriva del två imorgon och ha en chans att få börja termin tre från början till våren. Eller om jag ska få skriva omtenta i februari och missa början av terminen. Några härliga ångestladdade timmar. Är det värt det?

För några dagar sedan kände jag att om jag löser den här tentan, få gå vidare i utbildningen och inte stå på samma ruta och trampa, så skulle jag antagligen bli gladare än vad jag kommer vara den dagen som jag tar examen. Ska det vara så?

Idag känner jag ingenting. Kommer jag ens bli glad om jag fixar den? Är jag redo att kasta mig in i en ny termin med ännu mer stress? Jag är rädd. Kommer jag kunna hantera den stressen som mina vänner konstant berättar om?

Hela vårterminen pluggade jag mer än dubbla kurser. Det var hemskt men jag tog mig igenom terminen, dock utan några godkända tentor.

Är det värt att bli sjuk pga en utbildning? Är det värt att satsa sitt eget välmående på något som sedan ska leda till att du ska ta hand om andra? Hur tar du hand om dig själv? Är det värt det?

Jag vet inte ens om det är sjuksköterska som jag vill bli längre. Har ingen blekaste aning. Det är tomt och svart inombords. Det återstår att se om några timmar ifall glöden blossar upp igen. Tveksamt. För jag vet att ens välmående ska prioriteras i första hand. Och just nu, en vecka tillbaka, några månader tillbaka, ett år tillbaka har jag åsidosatt mitt välmående.

Är det värt det?

Gillar