Årsresumé 2018

Hej på er! Har äntligen fixt ihop en liten årsresumé för 2018. December är inte med men ni kommer få se vad som händer i december senare! Varje gång jag skriver ihop en årsresumé så blir det mycket text de första månaderna och sen minskar det hela tiden. Men i år är det för att det inte har hänt något märkvärdigt sedan juli. Därför får ni massor av bilder istället!

Januari

Året började med massor av snö och kallt. Min andra termin på sjuksköterskeprogrammet började och jag kommer ihåg hur stressigt det var från dag ett. Minns också att jag trivdes bra här uppe men kände mig extremt ensam och vilsen till och från. Det var helt enkelt en ganska jobbig start på 2018. Mamma och Alma kom upp hit en sväng vilket var väldigt behövligt!

Februari

Skolan rullade på i sin härliga takt och jag halkade efter ännu mer i skolan och jag kommer ihåg hur jobbigt jag tyckte att det var. Särskilt psykiskt. Det var svårt att acceptera situationen och att man inte kan vara en stjärna på allt hela tiden som man kanske vill emellanåt.

Jag fyllde 22 år och samma dag åkte jag hem till Göteborg! Firades av mamma och pappa på resturang så fort jag klev av tåget. Dagarna efter firades jag av min granne Nathalie som bjöd på resturang och sen bio. Även släkten kom och firade mig!

Jag var hemma i Floda i ca tre veckor och försökte ladda batterierna mellan förkylningarna. Bokade även en resa till Rhodos!

Mars

Tredje månaden på året var väldigt hektisk. Jag kom hem från Göteborg med två nya tatueringar. Två vackra rader av Håkan på armen och en palm på foten. Palmen får ni se längre ner i inlägget!

Åkte ner till Västerås en sväng och hälsade på en släkting för att försöka tänka på något annat än anatomi och fysiologi... En riktigt mysig helg!

Försökte även umgås så mycket som möjligt med vänner utanför skolan så det blev iallafall en picknick ute i snön i solen!

Under den här månaden vet jag att jag skrev på bloggen om hur min stress var näst intill okontrollerbar... Försökte ta hand om kropp och själ så gott som jag kunde.

Påsken firades i skolan med tentaplugg!

April

Jag hade min första middag med Jennifer i april och det var då vi började att lära känna varandra!

I april hade jag tre veckors praktik på ett äldreboende i Hedemora vilket innebar att jag bodde där i ca två veckor. Tyckte att det var en kul och spännande upplevelse men också rätt så jobbig.

Det var här i april som jag kände av och erkände mer för mig själv att jag inte mår bra. Jag ser det nu när jag läser tillbaka i gamla inlägg och tänker ”varför satte jag inte ner foten?”... Alltid lätt att vara efterklok.

Snön smälte bort i slutet av april och vårsolen började visa sin underbara sida vilket var helt underbart!

Maj

Jag åkte hem till Floda/Göteborg i början av maj och firade Nathalie som fyllde 20 år och syrran som fyllde 18 år!❤️

Var hemma i tre veckor och pluggade men njöt något så det stod härliga till! Planterade lite i pappas trädgård, åt goda middagar, umgicks med sköna människor, följde med pappa till golfbanan, tog härliga promenader i värmen. För i maj var det nästan 25-30 grader varje dag vilket var helt sinnes.

Sommarlovet närmade sig med stormsteg och jag hade flera tenor efter mig och fortfarande den viktigaste och den ägde rum i juni.

Årets första dopp blev i maj och jag firade min faster som fyllde 50 år! Var även en sväng i Skara hos min mormor och morfar. I slutet av maj åkte jag tillbaka till Falun och då utgick jag med Jennifer. Många mysiga kvällar blev det med mycket skratt. Fick även följa med hennes familj på en dagsutflykt på mors dag! Supermysigt.

Juni

Juni månad bjöd på mycket skratt också! Blev några kvällar i Leksand hos Jennifer innan jag åkte hem till Göteborg. När jag väl kom hem till Floda/Göteborg så åkte pappa och jag på spa! Det behövdes då jag kände mig extremt stressad innan den helgen. Innan jag åkte hem skrev jag den viktigaste tentan i skolan.

Det blev även ett besök hos farmor och farfar och efter det åkte jag till Rhodos i en vecka med sju andra tjejer.

Efter den veckan fick jag tillbaka min tenta och den var underkänd i vanlig ordning... Vilket betydde att jag inte skulle få börja termin tre till hösten. Jag blev spärrad helt enkelt. Där sjönk mitt självförtroende extremt mycket.

Unde juni månad hade jag även börjat jobba inom kommunen där hemma.

Juli

Under juli månad så jobbade jag en vecka och sen bröt hela min kropp ihop. Jag blev sjukskriven för akut stressreaktion som sedan blev utmattningssyndrom. Jag sov för det mesta då jag var helt borta. Annars var jag i köket och pysslade, planterade om lite, var hos mina småkusiner, var hos farmor och farfar sen åkte pappa, Alma och jag till Malta i slutet av månaden. Bilderna får tala för sig helt enkelt ❤

Augusti

Den åttonde månaden var väldigt lik juli månad. Första veckan var vi på Malta. Sen fixade jag även hemma lite hos pappa i köket och Jennifer kom ner på besök! Min farmor fyllde även 75 år så jag bakade sju sorters kakor till hennes firande. Så mysigt! Jag flyttade även upp till Falun i augusti. Ville vara här uppe även om jag inte fick börja termin tre.

September

Här var jag fortfarande deltidssjukskriven så jag försökte bara ta hand om mig själv under den här månaden. Gjorde sådant som jag mådde bra av. Och jag ser att det ser ut som att jag stod i köket dag och natt haha... Började även med mina promenader i september! Markolioo var i stan och det klart att vi var där! Superrolig kväll.

Oktober

Oktober var en hyfsat lugn månad. Jag trappade ner på min sjukskrivning och började plugga lite smått. Mycket häng med Jennifer, Mimoza och Johanna! I slutet av månaden började det blir riktigt kallt här i Falun. Vinterkläderna åkte väldigt snabbt ner från vinden.

November

I november pluggade jag ännu mer då jag trappade ner min sjukskrivning ännu mer. Jag åkte till Indien med pappa en vecka vilket var helt fantastiskt! Veckan därefter kom mamma och hennes kille upp hit på besök. Det var en riktigt mysig helg! Jag fick även följa med Jennifer hem till Leksand och gosa med tre veckor gamla valpar! Såå mysigt!

Kram på er och ta hand om varandra! ❤

  • Nära Herrhagsgården huvudentren, Falun

Gillar