Att hantera ångesten...

Hej på er! Hoppas att ni har haft en bra start på den här veckan. Min dag började väldigt bra! Kokade två koppar kaffe, mixade en smoothie på fil och hallon och sen så pressade jag även juice med selleri, melon, äpple och lime. Så otroligt bra start på dagen och att dessutom få se soluppgången från köksfönstret var helt underbart!

Tanken var att jag skulle försöka plugga här hemma men kände ganska tidigt att jag inte skulle må så bra av att sitta här hemma helt själv. Så jag kikade busstabellen och insåg att min buss skulle gå 15 minuter senare.

På med första bästa stickade tröja, fläta två flätor av otvättat hår för att se lite fräsch ut iallafall och sen vrida om nyckeln till lägenheten och halvspringa till bussen. Det funkade men ja... där blev kanske min morgon lite åt det sämre hållet.

De tre timmarna som jag orkade sitta i skolan var bra. Riktigt bra! Men hade en tryckande känsla över bröstet till och från som jag försökte skaka bort. Kanske var det att jag kände mig stressad inför kommande tenta. Vet inte riktigt. Känns rimligt ändå.

Nu på kvällen kände jag att jag var nästan tvungen till att gå ut och röra på mig. En blandad känsla av rastlöshet och ensamhet kom förbi och knackade på. Så jag traskade runt i Falun och promenaden hamnade på hela 9,6 km. Känns ändå helt okej.

Just nu ligger jag i badet och känner mig trött men nöjd. Inget tryck över bröstet. Skönt. Men det handlar om att hitta vad som gör en ångestfri. Iallafall för en stund. Jag tror att jag hanterar min ångest med promenader. Ibland skulle jag bara kunna gå, gå och gå. Men när den rinner över kanten och slutar med en ångestattack då är det svårare. En grej som har hjälpt mig lite på vägen det senaste är andningsövningar i olika appar på mobilen. Otroligt bra! Hur gör ni för att övervinna eran ångest? Tacksam för alla tips som jag kan få❤️

För att dra ihop den här röriga säcken så kan jag väl känna att dagen har varit både bra och halvbra. Den har inte varit dålig för jag hann bekämpa den där jäkla ångesten i tid!

Imorgon är det en ny dag och då tar vi nya tag tillsammans!

Tack för att ni finns, kram ❤️

#NouwAutumnChallenge
  • Nära Herrhagsgården huvudentren, Falun

Gillar