Den där ständiga prestationsångesten

Om några månader har jag suttit i skolbänken i tre år. Under de här tre åren har det såklart varit blandade känslor men med handen på hjärtat kan jag säga att det mestadels har varit jobbigt och vidrigt.

Första året av studierna i Falun var turbulent och stressigt vilket resulterade i att jag blev sjukskriven för utmattning. Jag var sjukskriven i ett halvår men jag ville verkligen klara av studierna så jag försökte plugga ikapp och plugga till omtentorna ändå. Vilket inte var det bästa kanske men jag kunde inte acceptera att jag ”inte kunde, eller inte fick”. Jag ville helt enkelt inte känna mig misslyckad vilket jag ändå kände hela tiden.

Under höstterminen 2018 började jag fundera på nya äventyr i livet. Bara för att få känna mig levande och glad igen. Att ta steget till att söka ny utbildning var lätt i stunden men det blev svårare med tiden i huvudet att jag hade gett upp och hoppat av utbildningen i Falun. Återigen den där prestationsångesten. Jag vill avsluta saker som jag har påbörjat och gärna med bra betyg.

Jag tog steget och flyttade till Lidköping och påbörjade en helt annan utbildning. Det är för ett år sedan. Tiden bara flyger förbi! Det som har varit skillnad jämfört med Falun har varit att jag har haft min familj nära men också en negativ grej. Betygssystemet i skolan. I Falun var det antingen Godkänt eller Underkänt, vilket var VÄLDIGT bra. I Lidköping har vi haft möjlighet till att få Väl godkänt också... vilket har triggat igång den där vidriga prestationsångesten. Hemskt det där egentligen.

Om några månader är jag färdig med mina studier och jag kan inte bli gladare! Att få slippa de där kursmålen och betygssystemet kommer vara helt fantastiskt! Det jag har kommit fram till bland annat under de här åren är att jag inte är en person som lyckas visa min förmåga genom tentor och inlämningsuppgifter. Under hela min skolgång har jag lyckats bevisa för läraren vad jag kan genom muntlig redovisning liksom. Så jag trivs bäst med att få vara kreativ och visa min förmåga på ett fysiskt vis. Det är ju skönt att jag har kommit fram till det iallafall, haha ❣️

Lite tankegångar en torsdagskväll som denna bara. Kram på er och ta hand om er❤️

Gillar