En ångestladdad tjej

Hej!

I söndags för en vecka sedan mötte jag upp syrran på Allum i partille och shoppade och fikade. Mysigt med lite tid med henne. Senare på kvällen flyttade jag in hos Jessan. Där har jag bott hela veckan fram till igår kväll. Hade mycket jobb på schemat, 7-20 måndag-torsdag och 7-16 i fredags så var väldigt skönt att vara hyfsat nära jobbet. Så har haft en riktigt mysig vecka med Jessan och hennes familj. Igår blev det ett spontant julgodisbak, sex olika sorter gjorde vi!

Men det är alltid lika skönt att komma hem till lägenheten men framförallt till sin egna säng!

Idag har det varit mycket i huvudet. Huvudvärk hela dagen så beslutade mig för en promenad. Känner mig så vilsen här i stan men det var riktigt skönt att komma ut i den friska luften. Resten av dagen har spenderats i soffan. Så mycket tankar som snurrar i huvudet angående framtida studier och planer i allmänhet. Behöver höja vissa betyg så har sökt till komvux och väntar på antagningsbesked därifrån... Helst vill jag påbörja min utbildning i höst men ser inte så ljust ut på den punkten. Känns som att jag har kört fast.

Har hänt så mycket den här hösten och drömmar som har blivit förstörda. Ni vet när man har ställt in sig på något och sen går det i kras? Svårt att ställa om tankarna då. Har svårt att förstå att min familj inte är "hel" längre. Den här veckan har jag insett hur mycket jag saknar min familj. Att ha någon att prata med när man kommer hem från jobbet. Eller att ha en mysig stund vid frukostbordet en lördagsmorgon. Det sistnämnda är ju inte pga mina föräldrars skilsmässa, jag flyttade ju trots allt hemifrån i maj. Men det senaste har jag blivit så fruktansvärt sällskapssjuk. Har fått frågan "känner du dig aldrig ensam i lägenheten?" ganska många gånger nu det senaste. Mitt svar har varit typ "Nja inte så värst, rätt så skönt att få komma hem till en tom lägenhet och göra vad jag vill". Men i efterhand nu har jag tänkt och kommit fram till att jag verkligen känner mig så äckligt ensam. Bara att få höra "godmorgon" när man vaknar gör så mycket. Nu när jag har bott hos Jessan så har vi två stått framför badrumsspegeln och borstat tänderna trötta som fasen och mumlat "godmorgon". Det kanske inte känns så speciellt i stunden men det gör det om man tänker på det.

Jag tycker verkligen om julen och allt som hör till men i år är det speciellt. Mitt humör är en tickande bomb varje dag. Jag vet inte om jag kommer fixa att fira jul utan att känna mig olycklig. Bara av tanken att snart är det jul har fått mig tårögd det senaste. Mycket ångest över ekonmin känner jag men även ångest för något annat som jag inte kan sätta fingret på. Antagligen av tanken att de jag älskar och ser upp till kommer sitta utan mig och syrran på julafton/juldagen. Och det går inte att försöka tänka bort. Punkt slut. Hela december är en ångestmånad för mig tror jag. Varit mycket jobb, mitt kontrakt på jobbet går ut, mamma ska flytta, och julfirandet. Orkar inte känner jag.

Det här blev ett väldigt ångestladdat inlägg men ibland behöver man skriva av sig lite. Och du väljer själv om du vill läsa, ingen tvingar dig ❤

Gillar