Förtrollad av stadens magi

Tystanden existerade inte. Alltid ljud och rörelse vart vi än gick. Oj vad jag saknar den där lukten, den där luften och den där perfekta värmen.

Rummet på första våningen på studentboendet med det otroligt skitiga fönstret, knarrande sängarna och det pyttelilla badrummet. Jag saknar till och med att komma upp till översta våningen, kanske femte eller sjätte, där det gemensamma köket låg. Det var alltid skitigt och det var någon som värmde fisk i micron och det var till och med en som testade att värma en nutellaburk i micron... med metallen kvar. Ni förstår ju.

Jag saknar känslan när det var dags att åka till skolan. Först en promenad till bussen och sen vidare till skolan som låg vid Fisherman’s Wharf. Det är nog först nu som jag faktiskt har insett att jag älskade det. Då låg det mycket ångest kring att jag skulle gå i skolan i tre veckor och tala ett språk som jag inte var bekväm med. Men det var så oroligt kul!

Jag saknar att vakna upp på morgonen och inse att nattens drömmar hade varit på engelska. Det gjorde mig stolt. Jag hade snappat åt mig något. Det är det där pirret i magen som jag saknar. Att något nytt ska hända och att vi var på ett stort äventyr som jag visste att vi skulle fixa superbra. Oj vad jag saknar den känslan.

I två veckor nu har jag blivit påmind om just den trippen. Någon doft som påminner och jag kan dagdrömma mig tillbaka till känslan att gå på stadens gator, upp och ner. Den ständiga stadspulsen som aldrig slutade att pulsera. Våra konversationer om livet. Vi testade nya maträtter och handlade frukost för nästan hela vår budget (kändes det som iallafall).

Jag saknar verkligen San Francisco. Nu när jag tänker på det så hade jag velat bo där någon gång. Eller vara där på en väldigt lång semester.

Ni förstår säkert att det börjar rycka gött i resenerven för mig. Två år sedan som jag och min bästa kompanjon, Jessan, var på vårt andra äventyr. Vi var borta i hela fem veckor och tre av dem tillbringade vi i SF. De veckorna bestod av det som jag nämnde ovan. Tre veckor studier och utforskande av staden.

Rätt så häftig känsla av att man har blivit helt förtrollad av en stads magi. Samtidigt som det är sorgligt och veta att det kommer ta ett tag innan det blir ett nytt besök. Men den som väntar på något gott...


Ni som inte har varit där, åk dit! Det kan ha varit bland det bästa jag har gjort❤️


  • Nära Östbygatan , Lidköping

Gillar