Framtida studieplaner!

Hej på er!

Hoppas att allt är bra med er. Haft fullt upp i veckan med jobb samt julfest. Men nu kör vi ett inlägg om mina framtida studieplaner! Fick frågan för ett tag sedan vad jag har tänkt att plugga. Jag väntar fortfarande på svar från komvux. När jag har fått svar därifrån så antar jag att jag ska träffa en studievägledare och planera hur jag ska lägga upp kurserna. Det är fyra kurser som jag vill höja mitt betyg i.

Helst av allt hade jag velat göra klart alla fyra under vårterminen 2017. Men jag kan tänka mig att det KANSKE blir stressigt eftersom jag ska iväg till USA. Varför jag vill göra klart alla så fort är för att jag gärna börjar plugga till mitt drömyrke, sjuksköterska, hösten 2017.

Det har varit en dröm sen jag var liten. Beror nog mycket på att flera i min släkt jobbar inom vården. Men jag kan tänka mig att det även beror på vad jag har varit med om. Jag är antagligen inte ensam om att "klaga" på Sveriges sjukvård då och då, eller? Tiden efter olyckan som jag var med om, var jag på sjukhus, vårdcentraler och andra kliniker flera gånger i veckan under en väldigt lång tid. Att som 16-årig tjej, med två gipsade armar, whiplashskada, andra ryggproblem, huvudvärk dagligen ska behöva bli bemött som att man ljuger om sin smärta är helt sinnessjukt. Känslan att någon tvivlar på det man säger är vidrigt. Vet inte hur många gånger sköterskan i andra luren fick mig att börja gråta för att hon inte trodde på mig när jag ringde och sa att jag måste träffa en läkare. I sånna lägen har jag tänkt "den dagen jag blir färdigutbildad sjuksköterska kommer jag agera på ett så mycket bättre sett än vad den bittra personen gjorde nyss". Det är väl det som driver mig men också att få hjälpa andra är en enorm drivkraft.

SJÄLVKLART har jag fått träffa underbara sköterskor, läkare, ortopeder, och annan vårdpersonal de senaste åren men ibland blir man helt enkelt mörkrädd.

Så alltså är min plan att plugga till sjuksköterska, spelar ingen roll i vilken ort, bara jag får uppfylla min dröm. Eller ja, en del av min dröm. För jag vill även specialisera min inom ambulansvård eller barnmorska. Vem vet, det kanske blir både och en vacker dag.


Gillar