Ger jag upp?

Jag har fått frågan några gånger nu de senaste veckorna om jag ger upp. Alltså om jag ger upp utbildningen i Falun. Har tänkt lite angående det och har kommit fram till att jag inte har gett upp i första taget. Om jag hade fortsatt i Falun hade jag antagligen gett upp min hälsa tillslut. Och det kan knappast vara värt det. Men det känns inombords när jag får den ”stämpeln” av folk.

Jag funderade på att ge upp efter tredje omtentan. Då hade jag kunnat säga att jag gjorde det. Men att tänka att jag gav upp inför min sjätte omtenta är bara strunt. Hälsan går före, så är det bara. Det gäller att lyssna på sin kropp och ifrågasätta ifall det är värt det. I det här fallet kom jag fram till att det inte är värt det. Jag är bara 22 år och har hela livet framför mig. Det gäller att inte låsa in sig på något om det inte är ett självklart val. Att bli insnöad och inte kunna tänka utanför den bubblan förvärrar bara statusen på hälsan. Därför är det guld värt att ha personer runt omkring sig som försöker prata lite vett med en...(haha).

Nu kommer jag lägga sjuksköterskeutbildningen i Falun bakom mig och bara blicka framåt. Stänger det kapitlet och får med mig en jäkla mängd med erfarenheter på alla punkter vad livet innebär.

Jag ska äntligen få börja en utbildning som jag knappt har vågat drömma om. Har en tid framför mig som jag ser så mycket fram emot. Efter ett och ett halv år av ren ångest har jag inställningen att inget kan vara värre en min förra utbildning.

Snart öppnas ett nytt kapitel i mitt liv men det är mycket som ska ordnas innan det är dags att öppna den boken. Men jag är otroligt taggad, nervös och en aning pirrig. Vilket år det här kommer att bli hörni!

Kram på er❤️

  • Nära Talgoxvägen -, Floda

Gillar