Hemmagjord rabarberpaj & källarfranska

Hej på dig! Igår åkte pappa och jag en sväng och fixade lite saker. Åt en väldigt god burgare och stannade vid en sjö på vägen hem och badade.

När vi kom hem lattjade jag lite i köket och slängde ihop en rabarberpaj och källarfranska. Tillsammans fixade vi tacos till middag. En bra dag helt enkelt ❤️

Du hittar recepten på pajen och brödet längre ner!

Källarfranska

Du behöver:

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15-16 dl vetemjöl

Gör såhär:

- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om till jästen har löst upp sig. Tillsätt salt, rapsolja och mjölet. Ta lite mjöl i taget mot slutet.
- Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
- Låt degen jäsa under en bakduk i ca 45 minuter.
- Dela degen i två delar. Rulla varje del till en längd och dela upp den i bitar med önskad storlek.
- Lägg bitarna på ett bakplåtspapper.
- Låt de jäsa i 20 minuter under en bakduk.
- Grädda de i 250 grader i 10-12 minuter.
- Låt de svalna på ett galler.

Njut! ❤️

Rabarberpaj

Du behöver:

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
125 g smör
½ dl mjölk
½ dl ljus sirap
Smör till formen

Gör såhär:

- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och mjölk.
- Blanda ner smörblandningen i bunken med de torra ingredienserna.
- Ansa och skär rabarbern i små bitar och lägg de i en smord form.
- Bred på smeten på rabarbern.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter tills pajen har fått en fin färg.

Njut! ❤️

  • Matmagi
  • Nära Floda

Gillar

Kommentarer

blogglistor
blogglistor,
ÅHH så gott!! <3
nouw.com/blogglistor
torres
torres,
Hur gottomg!!! <3
nouw.com/torres