Jäkla skitår.

Hej på er❣️ Nu är det så att det finns otroligt mycket tankar i huvudet som snurrar runt utan stopp. Jag måste ventilera helt enkelt.

Det här året har minst sagt varit omtumlande. Jag tog examen mitt i en pandemi och har fortfarande inte lyckats få ett jobb inom mitt nya yrke. Nyexaminerad digital kommunikatör. Tro mig jag har sökt jobb var och varannan dag sedan i januari. Jag vet om att jag inte är ensam om det men att de svar som jag faktiskt får tillbaka där det står att ”438 kandidater sökte tjänsten och många var mycket väl kvalificerade för tjänsten...” är inga rader som ger en hopp. Det känns tungt helt enkelt.

Att majoriteten av annonserna som läggs ut har som krav att man ska ha jobbat med vissa områden mellan 3-5 år och gärna inom ett annat område ha flera års erfarenheter känns också helt hopplöst. Hur ska vi nyexaminerade ens få chansen att bygga på vår arbetslivserfarenhet inom vissa områden om vi sorteras bort? Jag är frustrerad och känner mig faktiskt misslyckad. Har jag gjort rätt val i livet? Jag vet inte.

Jag vet också om att jag ska vara otroligt tacksam för att jag har kvar min tillsvidareanställning på mitt gamla/nuvarande jobb. Men jag vill komma vidare. Just nu känns det som att jag springer i ett ekorrhjul.

Jag behöver bli stimulerad och har därför sökt fristående kurser inför vårterminen 2021 som är på distans och halvfart/kvartsfart. Allt inom marknadsföring/PR/kommunikation. Försöker intala mig själv att jag löser det vid sidan av mitt nuvarande jobb som är på 100%. Allt för att försöka bygga på min erfarenhet. Men här börjar mina inre varningsklockor ringa. Som många av er vet blev jag utbränd som 22-åring och vissa varningssignaler känner jag av till och från och tar på största allvar. Jag vill inte hamna där igen. Det är absolut inte värt det. Men samtidigt vill jag ta mig vidare. Att det ska vara så krångligt...

Nya restriktioner kom återigen i torsdags angående covid-19. Att folk inte förstår bättre att var och en måste ta sitt eget ansvar är helt sinnessjukt . Vi är inte odödliga för att vi är unga eller för att vi inte tillhör en riskgrupp osv. Det måste folk förstå för det här är inte ett påhitt, det är på allvar.

Mitt i denna pandemin uppkommer ett annat sjukdomsfall i min närmaste familj/släkt. Att inte få krama om de man tycker om är en vidrig känsla. Nu vill jag inte bli äldre utan vill återgå till yngre dagar när mina nära och kära också var yngre och friska. Det är en panikkänsla som bubblar konstant inom mig samtidigt som jag försöker vara positiv och hoppfull.

Hur kommer julen se ut? Visst att jag inte tycker om julen längre men jag vill så otroligt gärna få fira en ”normal” jul. Jag vill att allt ska återgå till det som har varit. Det är så långt borta för tillfället. Framtiden är så fruktansvärt oviss.

Jäkla skitår.

Gillar