Levde life i fem veckor

En vecka sen vi kom hem så nu är det dags för en sammanfattning av resan!

Vi landade i Oakland och sov där två nätter innan vi åkte till San Francisco. När vi gick av deras tunnelbana "BART" gick vi och letade efter vårt studentboende som låg på O'farrell street. Hittade dit och checkade in. Fick ett rum på bottenvåning med eget badrum, en våningssäng, två skrivbord, byrå, garderob och kylskåp. Gemensamt kök fanns längst upp i huset på våning sex.

Vi pluggade på EF language school som låg vid Fisherman's wharf. Så vi skaffade oss ett busskort för en månad och bussen tog ca 25 minuter från dörr till dörr. Skolan hade ett fantastiskt läge och otroligt fräscha lokaler. Lärarna var grymma och alla elever var fantastiska.

Boendet låg tyvärr inte lika bra. Det kvarteret var väldigt smutsigt och många hemlösa människor. Vi kunde inte ha vårt fönster öppet hela tiden för att folk rökte på utanför konstant... usch.
Men vi trivdes bra ändå!
Där stannade vi i tre hela veckor och upptäckte San Francisco på olika sätt. Vi cyklade över Golden Gate bridge, besökte Alcatraz, hängde i olika parker och åt på olika restauranger. Perfekt! Pappa kom även ner andra veckan och följde med till Yosemite national park. Så mysigt och ett riktigt äventyr!

Efter tre veckor tog vi oss till flygplatsen i San Francisco och hämtade ut vår bil. De hade kört fram fem eller sex olika bilar till oss så vi fick välja helt fritt. Blev en svart Ford Mustang från 2017. AMAZING!

Den gled vi runt i och körde nästan 400 mil på två veckor. Vi började köra highway 1 längs kusten. Så fint! Körde fel ett par gånger men tillslut kom vi rätt.

Monterey, Carmel, Santa Cruz, Santa Barbara, Malibu, Santa Monica, Venice beach, La Jolla, San Diego, Sedona, Horseshoe bend, Grand Canyon, Las vegas, Los Angeles, Hollywood, Beverly hills, Hollywood hills, Hollywoodsign, Universal studios och outlets.

Det är städer och platser som vi har varit på under två veckor. När man tänker tillbaka på vår rutt som jag beskrev med ord så känns det helt sjukt att vi hann med allt. Har varit så kul!
Kan inte riktigt förstå att jag har fått uppleva allt än men det sjunker väl in snart. Jag har säkert glömt något som vi har gjort eller hänt så det kanske dyker upp senare!

Hoppas att många av er har följt vår resa här på bloggen och tyckt att det har varit spännande! Kram på er ❤️

  • Nära Floda

Gillar