Recept - Boeuf bourguignon!

Hej på er! Igår gjorde jag en egen Boeuf bourguignon här hemma och det blev verkligen så gott! Så därför tänkte jag dela med mig av receptet!

Du behöver:

800 g nötkött i bitar
1 msk smör
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1,5 msk vetemjöl
4 dl rött vin
4 msk oxfond
5 dl vatten
1 krm timjan
1 lagerblad
12 st steklökar
200 g små champinjoner
150 g skivad bacon
Salt och peppar

Gör såhär:

- Bryn köttet i en het stekpanna med smör och lite olja.
- Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
- Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén.
- Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
- Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad.
- Koka upp allt i pannan under omrörning.
- Slå över allt i grytan över köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme.
- Skala smålökarna.
- Skär baconet i strimlor och stek de i pannan. När baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna.
- Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter.

Njut! ❤️

  • Matmagi
  • Nära Herrhagsvägen , Falun

Gillar

Kommentarer