Ser tillbaka på barndomen!

Jag tycker verkligen om att bo i stan. Jag älskar lägenheten MEN jag kan sakna huset i lilla Floda och jag saknar mina grannar som är som extrafamiljer för mig. Att bara kunna öppna dörren och klampa in i ett annat hus som inte är sitt eget och ropa på folk att de ska komma ut för man vill visa en sak. Det är en frihet som jag ÄLSKAR! Och som vi har byggt upp grannar emellan.

Jag bodde i huset från fem års ålder till för några månader sedan. Innan vi flyttade in i huset var det enbart urskog där och ett fåtal sommarstugor. Under åren växte det fram en liten gata med underbara grannar. Stora tomter där vi alla barn lekte pantgömme eller bollis, det byttes ut mot studsmattor och även det byttes ut till solstolar på gräsmattan på sommaren och mysiga filmkvällar med te under det mörka vinterhalvåret. Vi alla var i samma ålder ungefär och alla flyttade in i de nybyggda villorna under samma period.

Nu i efterhand när jag har vuxit upp så förstår jag vilken fin och bra barndom jag har haft. Vilken tur att vi hamnade först i Lerum efter att ha flyttat från Skövde. Och att vi sen hamnade i Floda. Det är svårt att sätta ord på hur tacksam jag är. För det är jag.

Jag hoppas att jag någon gång kan få ge mina framtida barn en hyfsat lik uppväxt som jag själv har fått. För jag har kommit fram till att jag inte vill bo i stan när det är min tur att bilda familj. Utan det ska vara på "landet". Det är nu som jag verkligen tar till vara på att bo mitt i smeten. Lever life här på helgerna så att säga.

Nu när mina älskade föräldrar ska gå isär har jag förstått på riktigt att jag inte kommer flytta tillbaka till mitt rum på övervåningen som ALLTID var stökigt. Det är sorgligt och när jag tänker på det så får jag ibland en klump i magen. Men det ska väl kännas så. Det är väl en del av att bli vuxen och lämna boet. Även om det är jobbigt ibland så är det förbaskat skönt att bo själv, i en etta, i Vasastan.

Kram ❤ // En tjej som ligger i soffan och blir lite nostalgisk.

Gillar