Ta med vinäger!

Hej!
Idag började vi dagen på stranden. Efter ett tag i vattnet såg vi att några tjejer och badvakten letade efter något i vattnet. Vi frågade vad de letade efter för vi tänkte att vi kunde hjälpa till. Badvakten svarade att de letade efter en manet. Då backade jag direkt. Påväg upp från vattnet såg jag maneten och sa att den är här och pekade nedanför mina ben. Badvakten tog upp den med händerna så den brändes antagligen inte. Men sen såg vi att det var lila flagg. Flaggan var en skylt nedanför trappan mot stranden så det var ingen "vanlig" flagga. På skylten bredvid såg vi vad den betydde. Varning för farliga fiskar och maneter.
Nu hände det inget men ni som ska åka utomlands bör ta med en flaska vinäger. Om man blir bränd av en manet så lossnar trådarna lättare med hjälp av vinäger så det är ett tips!

Det negativa är att det inte sitter en riktig flagga uppe som visar att man badar på egen risk. Det kryllar av folk i vattnet så man undrar hur allvarligt det är och om folk har sett den lilla skylten på vägen ner till stranden. Men vi tar inga risker efter vad som hände i Thailand så det blir poolen istället. Inte fel det heller!

  • Nära Dubai - Förenade Arabemiraten

Gillar