Tankar om Thailand, respekt för havet.

Läste för en stund sedan på Expressen att en 20-årig turist omkom igår i Thailand av giftet från en kubmanet. I artikeln nämnde de olyckan som drabbade min och en annan svensk familj 2008 av samma sorts manet.

Jag och Jessica diskuterade händelsen som hände igår över en kopp kaffe och vi kom in på det som hände 2008. Jag berättade varje detalj, precis allting berättade jag. Vi båda fällde några tårar men det kändes skönt. Har nog aldrig berättat så ingående om händelsen för någon tyvärr. Det behövdes. Har nog stängt inne det mesta. Jag ser fortfarande alla bilder framför mig från när vi befinner oss i vattnet, skriket, rädslan och den livlösa kroppen. Allt finns kvar.
Det är egentligen först nu och kanske 2 år tillbaka som jag verkligen har kunnat ta in vad som hände. Att en fin ung flicka dog och att min älskade syster var så nära att försvinna från mitt liv.

I måndags vaknade jag vid 4 på morgonen av en mardröm och den handlade om Thailand. Olyckan upprepades i drömmen och det var så verkligt. Läskigt.

Har berättat om olyckan för mina nära och kära men även här på bloggen men aldrig som idag. Jessica är en fantastisk lyssnare och det känns otroligt bra att hon kommer vara den som följer med mig tillbaka till platsen i Thailand i vinter. För dit ska vi!
Jessicas förslag var att vi ska lägga några blommor på stranden och att hon kommer stötta mig så bra som möjligt. Hon är bäst!

Om 92 dagar lyfter vi från Landvetter och drar oss till Bangkok. Nu när jag jobbar går jag och längtar men samtidigt har jag otroligt stor respekt för havet. Ska försöka övervinna den rädslans som gömmer sig där inne. För bada kommer jag att göra!

  • Nära Sävedalen

Gillar